22.11.2017 se je v Londonu (  National Library House) odvijal dogodek, na temo “It’s Slovenia CultureTime “ ki ga je organizirala Slovenska turistična organizacija.

Namen dogodka je bil predstaviti novinarjem in diplomatom iz UK  Slovenijo v okviru Kulture in medijskih priložnosti za leto 2018. Dogodka se je udeležilo približno 50 – 60  novinarjev, veleposlanikov / diplomatov iz drugih držav.

Uradni pričetek dogodka je oznanil naš Slovenski veleposlanik v Londonu. Njegov fokus in namen je bil nasloviti diplomate in veleposlanike, da podprejo World Bee Day in o tem tudi na  kratko tudi spregovoril.

 Za veleposlanikom je Mladen Ljubišić ( predstavnik STO  v Londonu )  z  prezentacijo na temo Leta Kulture 2018  na  kratko je predstavil naša  slovenska vina in čebelarsko tradicijo. Za njim je sledila predstavitev Čebelarskega turizma v Sloveniji in razvoj različnih produktov, ki jo je vodila Maja Čampelj ( Klub profesionalnih turističnih vodnikov). Njena naloga je bila predstaviti:

  • Certificiranje ponudnikov čebelarskega turizma
  • Unikatnost izobraževanja čebelarsko turističnih vodnikov
  • Ponudba opazovanja čebelarjev pri delu
  • Delavnice lectarstva, svečarstva in poslikave panjskih končnic
  • Ponudba apiterapije in njena raznolikost

 

Po koncanih prezentacijah je sledil netwokring, kjer je bila pokusina slovenskega  medu (Hojev, Akacijev, Kostanjev in Gozdni) ter pokušina slovenskih vin. Pri pokušini sta Maja Čampel in Tina Hudnik  odgovarjali na vprašanja obiskovalcev.