Brda – gričevnata pokrajina, kjer naš pogled sega vse do morja, Furlanije in Benečije. Deželo vinogradov in sadnega drevja je narava položila med Julijske Alpe in Jadran. So edinstven mozaik lepote pokrajine, ki v svojih nedrih skriva številne arhitekturne bisere, naravne znamenitosti, gurmanska doživetja in obilje zanimivosti.

Hlevnik je majhna vasica, ki leži na obrobju Brd, tik ob meji z Italijo. Vas, ki se razprostira na treh gričkih nudi prelep pogled na briško naravo in Furlanijo. Čebelarstvo na Krnicah leži na enem izmed gričev in predstavlja nadaljevanje prekinjene družinske tradicije, ki se je s trdim delom in voljo zopet prebudila.


Čebelnjak sredi Brd, sobivanje čebel in narave

Zdravilni učinki vonja čebeljih pridelkov

Druženje s čebelami povečuje mojo ljubezen in željo do čebelarstva, s tem pa tudi spoznavanje zdravilnih učinkov vonja, ki ga oddajajo čebelji pridelki. Večglasno brenčanje in vonj iz petdesetih panjev me med vsakodnevnim pregledom izredno pomirja. Prav zato sem se odločil v objem oljk in vinogradov postaviti čebelnjak s tovrstvnimi zmogljivostmi. Zrak in vdihovanje aerosola ugodno vpliva na naše psihofizično počutje, predvsem na dihala, zvoki šumenja čebel pa pomirjevalno delujejo tudi na prisotnega v čebelnjaku.

Urejen prostor v čebelnjaku, iz katerega boste prišli prerojeni

Pestra izbira raznovrstnih medov

Čebele, ki se nahajajo v deset satnih AŽ panjih, navadno pridelajo štiri vrste medu, ki so za naše področje najbolj značilne. To so cvetlični, kostanjev, lipov in akacijev med. Slednji je tudi eden izmed najbolj cenjenih. Medeni liker, cvetni prah, čebelji vosek, propolis in voščeni izdelki so prav tako del široke ponudbe. Dejavnost kmetije je po malem usmerjena tudi v oljkarstvo, sadjarstvo in pridelovanje zelenjave.

Prodaja in degustacija medu

Zanimiva turistična ponudba pričara prava doživetja

Okolica domačije je zanimiva in raznolika. Za otroke in ljubitelje živali se v okolici čebelnjaka nahaja pašnik s kozami in oslom, le nekaj minut vožnje stran, pa na ogled vabita naravna spomenika Kotline in Krčnik. Poleg tega, so kolesarstvo, pohodništvo, ogled različnih kulturnih in naravnih spomenikov, sakralne dediščine, obisk in degustacije na raznih kmetijah, le del široke ponudbe Brd. Kmetija je majhna in zato ne ponuja masovnega turizma, ponuja pa pristnost, domačnost in odprtost za vsakega, ki jo obišče.

Dobrodošle tudi večje skupine

Skupaj s kmetijo Čarga v neposredni bližini, vam nudimo prostor za sprejem večje skupine, možnost kosila, degustacijo vin in ogled kmetije (http://www.carga.si/

 

 

.

 

 

Ponudba

DOŽIVETJA:

• Prodaja različnih vrst medu
• Prodaja medenega likerja
• Degustacija in pokušina
• Počivanje v čebelnjaku
• Inhaliranje čebeljih areosolov
• Vodeni ogled Goriških brd in znamenitosti (www.brda.si/)

Št. oseb: do 35
Nastanitev: Ni mogoče.

Kontakt

Robert Skubin
Hlevnik 11
5212 Dobrovo

GSM: +0386 (0)31 359 624
E: robert.skubin@gmail.com

OMEMBE ČEBELARSTVA SKUBIN:

LJUDJE IN ZEMLJA
http://4d.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-zemlja/174423275
prispevek o našem čebelarstvu: od 28.30 min  do 33.00 min

POHODNIŠTVO
http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-lepse-oddaja-o-turizmu/174329860

GOSTI SE V BRDIH NE USTAVIJO LE ZA EN DAN
http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-slovenska-kronika/174325788

National Geographic Magazine
https://www.facebook.com/NGM/videos/10155931866538336/
https://www.facebook.com/natgeo/videos/10155124905418951/

.

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top