Kjer se zgodi medena pravljica

Na sončni strani Laškega, med sadovnjaki starih sort hrušk in jabolk, čebele s svojim plesom ustvarjajo medeno pravljico družine Šolar.

V naši družini že več kot 35 let čebelice predstavljajo osrednjo vlogo, zato z njimi ravnamo skrbno in preudarno, saj nam le tako lahko zagotavljajo kakovostne pridelke in inovativne storitve.

S pridnim nabiranjem rumenega zlata nam omogočajo, da z uporabo naših znanj in dolgoletnih izkušenj uživate v posebnih okusih širokega asortimaja čebeljih pridelkov.

Čebelarimo na več stojiščih v neokrjeni naravi, kar nam omogoča pridobivati kakovosten med, naš asortima pa nadgrajujemo tudi s kremnimi medovi različnih okusov, cvetnim prahom, propolisom, matičnim mlečkom, izdelki iz voska, medenimi pijačami in medenimi sladkostmi.

Apiturizem

Prepričani smo, da se zavest o naravnih proizvodih dviguje in s tem tudi skrb za zdravje in zdrav način življenja, zato smo na domačem dvorišču obstoječi čebelnjak s 20 panjskimi enotami preuredili tako, da ne služi samo kot varen dom čebelicam, ampak omogoča tudi posamezniku vzpostavitev dobrega psihofizičnega  počutja kot  priložnost za počitek, sprostitev in oddih od vsakodnevnih obremenitev in stresnih situacij v življenju.

V sklopu ponudbe apiturizma v čebeljnjaku izvajamo sproščujoče in očiščevalne medene masaže, s katerimi uspešno čistimo organizem težkih kovin, strupov in nečistoč, ki so proizvodi in negativna posledica industrijske družbe.

Nudimo tudi vdihovanje aerosolov iz panja, pri tem si krepimo imunski sistem in odpravljamo alergije na sezonski cvetni prah oziroma seneni nahod.

Blagodejno in pomirjujoče doživetje za vas ustvarjajo prijetne medene vonjave, brenčanje čebel ter pogled na njihovo izletavanje in vračanje v panj, ob tem se človek popolnoma sprosti in preusmeri svoje misli.

Vdihovanje aerosolov v domačem čebelnjaku

Počitek v domačem čebelnjaku

Lectarstvo

Od leta 1985 ohranjamo eno najstarejših tradicionalnih obrti na Slovenskem – lectarstvo. Spomnimo naj, da je bil nekoč lect dodana vrednost čebelarjev in  cenjeno ter dragoceno ljubezensko darilo, ki so ga fantje podarjali dekletom.

Lect je pisano okrašen piškot iz medenega testa raznih oblik. Naše mirne roke medeno testo okrasijo iz popolnoma neoporečnih sestavin z različnimi pisanimi motivi. Na željo jih za vas tudi povsem prilagodimo in sporočilno personaliziramo. Danes lect  uporabljamo predvsem kot poslovna in spominska darila ali okras na novoletnih jelkah. Po predhodnem dogovoru lahko manjšim skupinam omogočimo, da  se nam pridružijo pri njihovi izdelavi in krašenju.

Medene dobrote

Od samega začetka čebelarjenja nastajajo v naši pekarni iz kakovostnega medu tudi dišeče medene dobrote različnih oblik.

Posebno pozornost smo posvetili peki naših domačih Eminih medenjakov. Izdelani so ročno, po več kot 100 let stari recepturi in vsebujejo skrbno izbrane  kakovostne sestavine. Njihova posebnost je, da so narejeni brez jajc in maščob. Imajo certifikat Domače obrti, dve srebrni in sedem zlatih priznanj ter dva znaka kakovosti. Poleg Eminih medenjakov izdelujemo še razne figuralne dekorativne medenjake za različne priložnosti.

Naše izdelke nudimo v domači trgovini na Strmci. Srečate pa nas lahko tudi na sejmih in raznih kulturnih prireditvah  širom Slovenije.

Ponudba

DOŽIVETJA:

 • Ogled čebelarstva, čebelnjaka na domačem dvorišču
 • Predavanje o čebelarstvu, čebelah in čebeljih pridelkih, njihovi uporabi in shranjevanju
 • Degustacija različnih vrst medov iz sheme kakovosti(SMGO-slovenski med z geografskih poreklom), cvetnega prahu, kremnih medov različnih okusov, medenega likerja, medenjakov
 • Možnost nakupa čebeljih pridelkov in medenih izdelkov, medenih daril v embalaži, izdelkov iz čebeljega voska, medenega likerja, lectovih srčkov in raznih figuric
 • Predstavitev apiturizma
 • Medene masaže v čebelnjaku ob neposredni bližini panjev in poslušanju brenčanja čebelic
 • Sprostitev v apikomori ob vdihovanju aerosolov iz panja
 • Počitek v čebelnjaku in opazovanje čebel skozi okno
 • Opazovalni panj na domačem dvorišču
 • Medovit vrt
 • Ogled pekarne v kateri nastajajo lectovi srčki in medenjaki
 • Predstavitev stare obrti lectarstva in možnost krašenja lecta in figuralnih medenjakov
 • Izdelovanje sveč iz čebeljega voska
 • Poslikava panjskih končnic

ŠTEVILO OSEB: do 50, možnost do treh skupin dnevno

NAJPRIMERNEJŠI ČAS: od aprila do oktobra. Za manjše skupine je možen ogled in delavnice tudi v hladnejših mesecih

NASTANITEV: v bližini dva termalna zdravilišča ali možnost najema apartmaja na bližnji turistični kmetiji

Kontakt

Čebelarstvo, lectarstvo in apiturizem Šolar
Strmca 81a,
3270 Laško
Tel: +386 (0)3573 16 36
GSM: +386 (0))40-759-357 Darja Šolar
E: darja.solar@siol.net

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top