Čebelarstvo Petelin

Na našem srednje velikem čebelarstvu sprejemamo obiskovalce že vrsto let. Veliko obiskovalcev nas obišče ob raznih priložnostnih dogodkih, ki se odvijajo v naši vasi (pohodi, dan odprtih borjačev, prireditve …). Mnogi pa nas obiščejo, ker želijo več izvedeti o življenju čebel, delu čebelarja, načinu čebelarjenja, tehnologiji prevoznega čebelarjenja, vzreji čebeljih matic v IM panju, pridelavi medu in njegovi koristnosti in pridelavi drugih čebeljih pridelkov, kot sta cvetni prah in propolis.

Splošna predstavitev vsega naštetega traja za obiskovalce nečebelarje približno  eno uro. Za čebelarje, ki se želijo seznaniti z najnovejšo tehnologijo prevoznega čebelarstva, možnostmi predelave prevoznih sredstev, zakonodajo s tega področja in tehnologijo vzreje čebeljih matic v IM panju, namenimo od 2 do 3 ure. Sledi degustacija posameznih vrst medu, prikaz točenja in ogled čebelarskih prostorov. Poleg naštetega imajo obiskovalci možnost okusiti tudi naše aperitive in destilate.

Sprejemamo skupine do 100 ljudi. Predstavitev je mogoča v slovenščini, angleščini, nemščini in italijanščini. Dostop je omogočen tudi invalidom.

Pliskovica je ena večjih vasi sredi kraške planote z zanimivo kraško arhitekturo in z lepim razgledom, vas obdajajo vinogradi s trto refošk, ki daje prvovrstno vino teran, zato se lahko obiskovalci sprehodijo po vasi in pri posameznih ponudnikih degustirajo kozarček ali pa obiščejo delavnico kamnoseške obrti.

Ponudba

DOŽIVETJA:
• degustacija posameznih sort Kraškega medu
• prodaja medu in medenih pridelkov
• prodaja destilatov in likerjev
• prostor za predavanja, seminarje
• predstavitev čebelarstva za nečebelarje
• predstavitev čebelarstva za čebelarje – prevozno čebelarstvo in vzreja matic v IM panju
• organizacija naravoslovnega dne za otroke
• izobraževalne delavnice – teoretični in praktični prikaz čebelarjenja
• možnost najema lokalnega vodnika

Št. oseb: do 100

Nastanitev: Neposredno na čebelarstvu Petelin nastanitev ni mogoča. Možna je nastanitev v Mladinskem hotelu, ki deluje v vasi Pliskovica (www.hostelkras.si), ali na Turistični kmetiji Petelin – Durcik (www.petelin-durcik.si).

 

eposredno na čebelarstvu Petelin nastanitev ni mogoča. Možna je nastanitev v Mladinskem hotelu, ki deluje v vasi Pliskovica (www.hostelkras.si).

Kontakt

Čebelarstvo Petelin – Irma Petelin

Pliskovica 102,
6221 Dutovlje
GSM: +386 (0)51 470 907 ali +386 (0)41 544 987
Tel: +386 (0)5 76 41 683
E:cebelarstvo.petelin@gmail.com

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top