Turistični čebelnjak Bee Happy v Zgornjem Posočju

V Zgornjem Posočju, natančneje v Bovcu, smo uredili lep lesen turistični čebelnjak Vesela čebela – Bee happy. Že sama lokacija čebelnjaka je zelo zanimiva, saj ponuja lep pogled na prelepo bovško kotlino in Julijske Alpe, celo na naš najvišji vrh Triglav.

 

Bee happy logo rumena

Vesela čebelica vas vabi medse

 

Vodeni ogledi čebelnjaka in čebelarstva

Čebelarstvo Bee happy vodi mlada čebelarka Maja, ki z obiskovalcem predstavi življenje čebel, njihov pomen za človeštvo in delo čebelarja. Steklena stena v notranjosti omogoča varen in direkten stik s čebeljo družino. Vodeni ogledi se izvajajo za posameznike/obiskovalce doline Soče, različne zaključene skupine in za namene naravoslovnih dnevov. Vsak obiskovalec lahko brezplačno preizkusi tudi vdihovanje panjskih aerosolov. Vodenje izvajamo v slovenskem, angleškem in srbo-hrvaškem jeziku.

 

Aromaterapija

Turistični čebelnjak omogoča izvajanje aromaterapije – vdihovanje panjskih aerosolov preko posebnih mask. Celotna tehnologija omogoča varno izvedbo tedenskih tretmanov, ki se priporočajo predvsem ljudem, ki imajo težave z dihali in alergijami, zelo učinkovito pa aromaterapija vpliva na stresno in psihično naporno življenje modernega človeka. Ponudba čebeljega welnessa je nadgrajena tudi z izvedbo medenih masaž v samem čebelnjaku.

 

Čebelji pridelki, degustacije

Lično pakiran domač med je odlično darilo in spominek na apidoživetje v Bovcu.
Za zaključene skupine organiziramo tudi različne degustacije lokalnih bovških jedi, ki jih lahko izvedemo tudi kot piknik v naravi, v neposredni bližini čebelnjaka.

 

Turistično vodenje in nastanitev

Čebelarka Maja je tudi lokalna turistična vodnica, kar s pridom vključuje tudi v predstavitev svojega čebelarstva. Bovec z okolico ponuja veliko sprehajalnih poti, kjer srečamo tudi različne čebelnjake in panjske sisteme. Snuje se tudi čebelarska pot, ki bo vključevala zgodbe domačih ljudi. Izvajamo vodenje do najstarejšega čebelnjaka na Bovškem – Matijev čebelnjak in tako predstavimo tudi del domače čebelarske zgodovine. Ponujamo tudi nastanitev v Apartmajih Bovška hiša v centru Bovca.

Ponudba

DOŽIVETJA:
• Aromaterapija
•Vodeni ogledi čebelnjaka in čebelarstva, s preizkusom aromaterapije
•Nakup čebeljih pridelkov
•Naravoslovni dnevi
•Medena masaža
•Degustacija lokalnega medu in drugih lokalnih domačih specialitet
•Piknik v naravi
•Lokalno turistično vodenje

Št. oseb: do 20 oseb oz po dogovoru
Nastanitev:
Prenočišče oz. nastanitev je mogoča v Apartmajih Bovška hiša v centru Bovca – www.apartmentbovec.com
Na voljo imamo dva apartmaja in sicer studio za 2 osebi in enosobni apartma za 4 osebe.
Sodelujemo tudi z drugimi ponudniki nastanitev (apartmaji, hostel, hotel), tako da lahko zagotovimo različne prenočitvene možnosti.

Kontakt

Maja Kokove-Hrovat – čebelarka in lokalna turistična vodnica
Kot 2,
SI-5230 Bovec
GSM: +0386 (0)41 949 198
E: maja@bovec-sc.si
E: www.beehappy.si
FB: https://www.facebook.com/BeeHappy.si

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top