V domačem čebelnjaku, ki se nahaja na obrobju Triglavskega narodnega parka in je posebej prilagojen za dejavnost apiturizma, ponujamo več apiturističnih aktivnosti. Čebelnjak je zasnovan tako, da si lahko življenje čebel ogledate kar se da od blizu, hkrati pa ste od njih toliko oddaljeni, da vas ne morejo pičiti. Brez skrbi se lahko obrnete na nas z vašimi vprašanji s področja čebelarstva in apiterapije. Če le lahko, vam z veseljem svetujemo.

Voden ogled čebelarstva:

Čebele so ključnega pomena za opraševanje več sto tisoč vrst rastlin, zato se čebelarji zavedamo pomena, ki ga ima naša panoga. Tudi Albert Einstein je povedal, da človeštvo ne bi preživelo več kot štiri leta brez čebel. Ob pokušanju različnih vrst medu vam z veseljem predstavimo kranjsko sivko ter pokažemo, kako izgleda skrb čebelarja za čebele, kot tudi skrb čebel za človeka.

Masaže in medene masaže:

Za masaže z medom uporabljamo domači cvetlični med, ki vsebuje izključno hranljive snovi za naše telo. Pri tem ne gre za masažo z namenom sproščanja mišic, temveč za masažo, ki razstruplja telo. Naše telo absorbira med skozi kožo, v zameno pa nam vrne toksine, ki jih ne potrebuje. Masaža z medom izboljša pretok krvi, hrani kožo, učinkovito očisti telo strupov, krepi imunski sistem in pomirja.

Polega masaže z medom ponujamo tudi klasično masažo, športno masažo in masažo obraza. Ker vse masaže potekajo za panji domačega čebelnjaka, ob zvokih čebel, vonju aerosola iz čebeljih panjev ter skodelici domačega čaja, je to doživetje lahko posebej sproščujoče.

Vdihavanje aerosola:

Aerosol iz čebeljega panja je zrak, ki vsebuje eterična olja, flavoniode, med, cvetni prah, propolis in druge zdravilne snovi in skupaj z mikroklimo v čebelnjaku nadvse ugodno vpliva na človekovo psihofizično počutje. Intenzivno vdihovanje aerosola direktno iz čebeljega panja in poslušanje naravnega zvoka čebel je učinkovito pri zdravljenju stresnih obolenj, mnogih bolezni dihal in blažjih oblik astme. Umirja in sprošča vse, ki so kakorkoli izpostavljeni psiho-fizičnim stresnim situacijam.

Čebelnjak je prilagojen tako za varno pasivno vdihavanje aerosola, kot tudi za vdihavanje aerosola s prisilnim vlekom.

Nočitev v domačem čebelnjaku:

Če bi radi prespali v umirjenem okolju, poslušali brenčanje čebel in vonjali zrak, ki prihaja iz čebeljega panja več časa, ponujamo nočitev v domačem čebelnjaku. Za tiste, ki vam pasivno dihanje zraka iz čebelnjaka ni dovolj, se poleg velike zakonske postelje v sobi nahajata tudi dve maski za intenzivno vdihovanje aerosola direktno iz čebeljega panja. Čebele lahko od blizu in varno opazujete skozi steklena tla, ki vam ponujajo pogled direktno pred vhode v panje. Panoramsko okno pa vam omogoča pogled na bližnje gore.

Čebelji pridelki:

Ponujamo vam več vrst čebeljih pridelkov in vam svetujemo kako jih uporabiti za izboljšanje psihofizičnega stanja vašega organizma. Izbirate lahko med omejenimi zalogami domačega medu, svežim in sušenim cvetnim prahom, propolisom, voskom,…

 

Doživetja:

-Voden ogled čebelarstva

-Degustacija medu in čebeljih pridelkov

-Nakup medu in čebeljih pridelkov

-Vdihavanje aerosola iz panja

-Masaže ob zvokih čebel

-Masaža z medom

-Nočitev v čebelnjaku

-Naravoslovni dnevi

-Paketi doživetij

Št. oseb:  po dogovoru oz. do 25 oseb

Najpirmernejši čas obiska: april – september

Nastanitev:

V domačem čebelnjaku za do 4 osebe.

V apartmaju Kozjak za do 5 oseb.

 

Kontakt:

Apiturizem Kozjak

Magozd 5b

5222 Kobarid

Telefon: +386 (0)31 706 963

E-mail: info@kozjak.si

Splet: www.kozjak.si

Top