Zgodovina Čebelarstva Gorenc v Šmarjeških Toplicah sega v leto 1946. Imamo 300 panjev na šestih lokacijah v radiju 25 km. Našo ponudbo medenih izdelkov dopolnjuje čebelarski muzej na prostem. Svojo pozornost bomo posvetili tako individualnim gostom kot tudi organiziranim skupinam do 50 oseb (en avtobus). Parkirišče za avtobus se nahaja poleg čebelarstva.

IMG_4528

Dobrodošlica s pokušino štirih vrst medu

Organizirani obiski skupin v Čebelarstvu Gorenc se začnejo z brezplačno degustacijo medenega likerja in medenjakov. Sledi predstavitev čebelarskega muzeja in bogate slovenske tradicije čebelarstva. Nato ponudimo še brezplačno degustacijo štirih vrst medu: gozdni, kostanjev, cvetlični in akacijev. Gostje nam gostoljubnost povrnejo z nakupom v naši trgovinici. Obisk pri nas zaključimo z veselimi toni harmonike gospodarja Staneta Gorenca. Zanj pravijo, da je najboljši čebelar med muzikanti in najboljši muzikant med čebelarji. Ogled traja približno 30 min.

IMG_4544

Idilično zeleno okolje domačije

Zanimiva ponudba v okolici
Turistična usmerjenost čebelarstva Gorenc je močno povezana z gosti Term Krka v Šmarjeških Toplicah. Gosti večinoma prihajajo iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Italije, Rusije in Hrvaške. Zato je znanje tujih jezikov nujno. Možnost sprejema v sledečih jezikih: slovenski, nemški, italijanski, angleški, hrvaški. Skupine lahko ogled zanimivosti v okolici opravite z organizirano vožnjo s turističnim vlakcem.

IMG_4624

Ogled okoliških znamenitosti je mogoč tudi z vlakcem

Ponudba

DOŽIVETJA:
• Ogled čebelarstva
• Brezplačna degustacija štirih vrst medu
• Predstavitev čebelarskega muzeja
• Obisk trgovinice z medenimi izdelki
• Bližina term v Šmarjeških toplicah

Št. oseb: od 1 do 50 oseb (en avtobus)
Najprimernejši čas: vse leto
Nastanitev: ni mogoča

Kontakt

Čebelarstvo Gorenc
Šmarješke Toplice 134
8220 Šmarješke Toplice
GSM: +0386 (0)41 515 004
Tel: +0386 (0)7 30 73 486
E: gorenc.cebelarstvo@gmail.com

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top