V osrčju Poljanske doline, se pod prelepim Blegošem, nahaja Kmetija pri »Jakuc«, katere sestavni del je poleg živinoreje tudi čebelarstvo.

 

Bogastvo dežele izpod Blegoša

Bogastvo dežele izpod Blegoša

 

Čebelarstvo Inglič ima že več kot stoletno tradicijo, dejavnost pa predstavlja tako vir dohodka, kot vodilo razvoja kmetije. Ob stalnem izpopolnjevanju in modernizaciji pa ne pozabljamo na neprecenljivo vrednost kulturne in zgodovinske dediščine, ki se odraža v ohranjanju starih poslopij (stara hiša iz leta 1636, kozolec toplar iz leta 1838, hlev iz leta 1888) ter kmetijske in čebelarske opreme. Stara orodja, pripomočke in predmete ohranjamo zanamcem v dar in ponujamo obiskovalcem na ogled v muzeju in v naravi.

 

Med izpod Blegoša

Trenutno čebelarimo z okoli 100 čebeljimi družinami, s poudarkom na čistosti in avtentičnosti kranjske čebele, kar se odraža tudi na njeni mirnosti in nerojivosti, vse z namenom zagotoviti najvišjo možno kakovost izdelkov in medu, ki ga tržimo pod uveljavljeno blagovno znamko “Med izpod Blegoša”. Na ocenjevanjih dosegamo odlične rezultate, še vedno pa je za nas najboljša ocena zadovoljen kupec, ki se vrača in s sabo pripelje še prijatelje. Za stranke si z veseljem vzamemo čas tudi za degustacijo in pogovor.

 

Odličnost v turistični ponudbi

Za izvedbo programov smo v letu 2013 pa najvišji Certifikat odličnosti – Apiturizem (tri čebelice) v letu 2012 pa dosegli 1. mesto na ocenjevanju »S kmetije za Vas«  V letu 2010 pa tudi naziv Naj čebelar Gorenjske ter plaketo občine Gorenja vas – Poljane.

 

Dobrodošle majhne in velike skupine

Možen je sprejem skupin do 60 obiskovalcev s prikazom čebelarjenja, ponudbo izobraževanja in degustiranja medenih dobrot. Celotna ponudba je stvar dogovora in je prirejena zainteresiranosti in željam skupine ali posameznikov, njihovi velikosti in časovni razpoložljivosti. Izvajamo tudi naravoslovne dneve za otroke iz vrtcev, osnovnih in srednjih šol, ter ostala individualna izobraževanja. Od leta 2004 pa je v ponudbi tudi obisk čebelnjaka, ko je pravi čas za to.

 

Zanimivosti v bližnji okolici

Pot Poljanskih dobrot: ogled sirarstva, mesarstva, peke kruha in peciva, izdelave sokov, piva, žganja, likerjev in suhega sadja

Pohodništvo: Hribi; Blegoš, Ermanovec, Stari vrh Žirovski vrh z Rupnikovo linijo, nedaleč tudi bolnica Franja

Cerkve: Sveti Križ, Volbenk, Malenski vrh – Gora, Sveta Sobota- Bukov vrh

Kolesarjenje: Pot Poljanskih puklov, KPK, vzpon na Blegoš

Smučanje: Smučarska turistična centra STC Stari vrh, STC Cerkno

Ribištvo, Lovstvo

Topli vrelec: turistična točka Pr’Topličarju

Prireditve: Praznik Žetve – Žirovski vrh, Dan Oglarjev – Stari vrh, Kosec že kleplje – Sovodenj, Gorsk Hitrostna Dirka – Lučine, tematski pohodi , utrdbe Rupnikove linije

Ponudba

DOŽIVETJA:

  • strokovno vodenje po čebelarstvu, muzeju in kmetiji
  • degustacija medenih dobrot in ostalih čebeljih produktov
  • prikaz in izdelava svečk iz čebeljega voska, mila s propolisom
  • izvedba naravoslovnih dnevov za vrtce,osnovne šole ter srednje šole
  • prikaz pridobivanja cvetnega prahu, matičnega mlečka, propolisa, čebeljega strupa itd.
  • Obisk čebelnjaka, iz katerega boste prišli prerojeni
  • čebelarska pot
  • nakup medenih dobrot in izdelkov

SPREJEM OBISKOVALCEV: do 60 oseb na enkrat
NOČITEV V BLIŽINI: Cvetje v Jeseni – Visoko, Lipan – Hotavlje, Gostilna na Vidmu – Poljane, Turistične kmetije pod Starim vrhom in Hotavljah, Koča na Starem vrhu, Hotel Cerkno, hostl Škofja loka

 

Kontakt

Kmetija pri »Jakuc«
Štefan Inglič
Srednja vas 2
4223 Poljane
Tel: +0386 (0)4 510 93 93
GSM: +0386 (0)31 500 309
E: stefan.inglic@gmail.com

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top