Čebelarstvo Ivan Čopar

Moje čebelarstvo je ljubiteljsko čebelarjenje z veliko ljubeznijo do čebel, narave, ohranitev čebele kranjske sivke, ter pripraviti takšne čebelje pridelke, med, cvetni prah, propolis in vosek, ki so prvinski za takojšnjo uporabo za prehrano, ki vplivajo na dobro počutje osebe, ki jo zaužije, ali si napravi razna mazila, mešanice z medom, mešanice z alkoholom in tinkture.

Imam 25 čebeljih družin, od tega 12 v AŽ panjih, 6 v AŽ 6 satnih prašilčkih in 7 nakladnih panjev AŽ mere. Čebelnjak se nahaja 500 m od naše hiše. V hiši imamo urejeno prodajalno kjer ponudimo kupcem gozdni, cvetlični in kostanjev med, ter kremni med. Pripravimo medene likerje v štirih okusih in to: medeni liker, medeno brinjev liker, medeni liker z vodko in medeno čokoladni liker. V tem prostoru imamo možnost predavanja za manjše skupine do 15 oseb. Ta prostor uporabljamo za predavanje o čebelarjenju slušateljem iz Ljudske univerze iz Velenja. Večkrat nas obiščejo otroci iz vrtca Mozirje. Po predavanju se podamo v čebelnjak v katerem jim predstavimo čebelarjenje, posebej jih zanima točenje medu in ogled posameznih osebkov čebelje družine, matica, troti in čebele delavke, ki jih lahko vidijo v opazovalnem panju.

 

Zanimive predstavitve za predšolske otroke

V trgovinici je mogoče kupiti skoraj vse izdelke povezane s čebelami

 

Posebna doživetja za večje in manjše skupine
Skupine, ki jih sprejmemo v čebelnjaku so tudi tuji turisti, ki si ogledujejo našo dolino, upokojenska društva, društva kmečkih žena, idr. Skupine so zelo navdušene nad našim medom, ki ga označujemo z nalepko SMGO in pa tudi degustacije medenih likerjev so zelo pohvalno sprejete. Za med sem dobil na ocenjevanju zlato priznanje, za medeno brinjev liker pa zlato in srebrno priznanje. V čebelnjaku imamo urejeno vdihovanje zraka iz čebeljega panja, po dogovoru se lahko uredi tudi masaža z medom. V sklopu čebelnjaka imamo urejen prostor za 25 obiskovalcev in tu imamo tudi delavnice za izobraževanje čebelarjev.

 

Edinstvena čebelarska pot

V neposredni bližini je Mozirski Gaj, katerega si obiskovalci ogledajo pred ali po ogledu našega čebelarstva. V čebelarski družini Janeza Goličnika Mozirje imamo urejeno čebelarsko pot, katera vodi pohodnike od Mozirja preko Rožnika, Šmihela nad Mozirjem, preko Radegunde in nazaj v Mozirje. Pot je zelo zahtevna, saj pohodniki potrebujejo do pet ur, da prehodijo to pot, ki jih vodi mimo čebelarjev, sakralnih objektov, kmečkih turizmov in gostinskih lokalov, kjer lahko poskusijo hrano Zgornjesavinjske doline.

Ponudba

DOŽIVETJA:

• Prodaja različnih vrst medu
• Prodaja medenih likerjev
• Degustacije in pokušine
• Prostor za predavanja
• Predstavitve čebelarjenja in sveta čebel
• Naravoslovni dnevi za otroke
• Izobraževalne delavnice
• Čebelarska pot
• Medena masaža

ŠT. OSEB: 25
NASTANITEV: Ni mogoča.

Kontakt

Čebelarstvo Ivan Čopar
Ivan Čopar

Loke 44
3330 Mozirje
GSM: +0386 (0)41 665 178
E: copar@siol.net

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top