Čebelarstvo Kozmus

Deutsch

S čebelarstvom se ukvarjam od leta 1994, ko sem se v osnovni šoli prvič spoznal s čebelami pri čebelarskem krožku. Čebele so me takrat tako očarale, da so postale del moje profesionalne kariere in aktivnost marsikaterega popoldneva.

13528875_856626131134644_1219118704926845864_n

Ob sodelovanju ostalih članov družine čebelarimo s približno 50 čebeljimi družinami na Pilštanju, ki leži v jugovzhodnem delu Slovenije. Zanj je značilna hribovita in neokrnjena narava, ki sicer ni primerna za intenzivno kmetijstvo, nudi pa odlične pogoje za življenje in razvoj čebel.

Čebelarski krožek

Degustacija različnih vrst medu z domačim pirinim kruhom

Čebelarimo v dveh prevoznih enotah in v dveh čebelnjakih. Eden od teh je postavljen v neposredni bližini domače hiše, namenjen pa je razmnoževanju čebeljih družin, vzreji matic, pridobivanju cvetnega prahu in čebelarskemu turizmu. V drugem čebelnjaku imamo nameščene večinoma rezervne družine, ki so namenjene podpori gospodarskih družin.

Opazovalni panj v bližini čebelnjaka

Nakladni panji ob čebelnjaku

Na ostalih lokacijah s pomočjo prevažanja čebel pridelujemo sortni med. Vrsta medu, ki ga točimo, se od sezone do sezone razlikuje. Ob dobrih sezonah pridelamo gozdni, cvetlični, akacijev, kostanjev in lipov med. Med pakiramo tudi v darilno embalažo.

Prodaja različnih čebeljih in ostalih pridelkov (čajne mešanice, pirina moka…)

Certifikat odličnosti Apiturizem 2016

Dobrodošli domači in tuji gostje

V okviru čebelarstva nudim vodene oglede čebelarstva, predstavitev tehnologije čebelarjenja, vzreje matic ali točenja medu. Poleg čebelarjev si naše čebelarstvo mnogokrat želijo ogledati obiskovalci Pilštanja, ki je v neposredni bližini in je turistom zelo zanimiv.


Ponudba

DOŽIVETJA:
• vodeni ogledi čebelarstva
• topli ali hladni domači čaj
• domač pirin kruh
• degustacija različnih vrst medu
• celodnevni izlet po okoliških krajih s kosilom
• ogled Plištanja, gradu v Podsredi in različnih ekoloških kmetij
• različno veliki kozarci medu (250 g, 450 g in 900 g)
• med v darilni embalaži
• Kosilo za večje skupine na bližnji turistični kmetiji (do 60 ljudi)

ŠT. OSEB: do 60
NASTANITEV: ni mogoča

Kontakt

Čebelarstvo Kozmus
Pilštanj 62
3261 Lesično
GSM: +0386 (0)41 352 997
E: peter.kozmus@gmail.com
E: : https://cebelarstvo-kozmus.si

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top