Čebelarstvo Veselič

Čebelarstvo Veselič je pravi naslov za vse tiste, ki so ljubitelji narave, živali, kulturnih znamenitosti, predvsem pa  domačih medenih dobrot, katere dobro in kvalitetno negujemo ter ustvarjamo že dobrih 50 let.

Na naši kmetiji vam nudimo voden ogled čebelarstva skupaj z degustacijo medu in medenih izdelkov. Ob prihodu vas postrežemo z znano odlično domačo belokranjsko pogačo. Pokažemo vam v kakšnih panjih čebelarimo, prikažemo potek pridelave medu, od panja do končnega produkta medu v kozarcu. K ogledu nas privabi tudi zgodovina čebelarjenja, stari kamion TAM 5000DV, ki je restavriran in lepo garažiran za ogled in simulacijo vožnje v njem. V naši medeni trgovini lahko tudi kupite vse od naštetih izdelkov, ki vam jih prikažemo na vodenju kmetije in na degustaciji. Obiskovalce in stranke prepričamo z dobrimi referencami, največ pa s prijetnostjo in domačnostjo pri nas doma. V vseh pogledih smo si prislužili tri čebelice, kar je najvišja možna ocena pri nas. Pohvalimo se lahko z veliko priznanji iz različnih tekmovanj.

     

Obisk takratnega predsednika vlade, g. Mira Cerarja ob dnevu odprtih vrat. Leto 2016.

           

APITURIZEM

Dobrih 10 km stran od naše domačije, skupaj v sodelovanjem z družino Šuklje iz vasi Desinec, Vam nudimo tudi odlično sproščanje v lepem ambientu čebelnjaka, kjer v lepo urejenih sobah vdihavate aerosol iz panjev in poslušate brenčanje čebel, kar Vas bo sprostilo in okrepilo imunski sistem. Na razpolago sta dve sobi. V vsaki  je po eno ležišče.

     

Sortni medovi, medeni likerji ter ostali produkti iz zakladnice čebeljega panja.

Doma in na ostalih ozemljih, gospodarimo s cca 300 čebeljimi družinami, ki v AŽ in LR panje prinašajo radost in srečo gospodarju. Imamo tri prevozne enote, ki jih sezonsko vozimo na pašo, kjer pridelujemo raznorazne sorte medu. Naše čebelice letijo in nabirajo med v osrčju belih brez, prečudovite reke Kolpe, pristne narave in dobrih ljudi. Zato vam nudimo akacijev, cvetlični in kostanjev med. S prevoznimi enotami pridobimo ostale sorte medu, kot so lipa, gozdni in hoja. Nudimo vam tudi ostale produkte, kot so propolis, medenjaki, matični mleček, medeni likerji, apimix, sirupi, vosek in stvari iz voska ter še veliko več….

           

Vinomerski steljniki in romarsko središče Tri Fare v Rosalnicah

Vinomerski steljniki so le korak od naše kmetije, kamor se lahko odpravite peš ali z avtom, po dobrem kilometru stran, se lahko prepustite navdihu čudovite narave, belih brez, stelje, kjer enostavno pozabite na vse skrbi in probleme.

Romarsko središče Tri Fare v Rosalnicah, ki so prikazane tudi v spodnji povezavi, so kot tudi vinomerski steljniki oddaljeni le ducat korakov stran v sosednji vasi Rosalnice. Znamenite so po treh cerkvah, ki se držijo druga ob drugi, ter po najstarejših še delujočih orglah pri nas.

     

Zibelka gasilstva na slovenskem.

Kakšnih 5 km stran od naše kmetije, domuje najstarejše slovensko gasilsko društvo. Tukaj se je tudi začelo gasilstvo na slovenskih tleh. To je Metlika, ki je 150 let nazaj ustanovila prvo požarno brambo na slovenskem. V sklopu mestnega Metliškega gradu si lahko tudi na lastne oči ogledate muzej omenjenega društva.

Letalo DC3 na Otoku.

Letalo DACOTA DC-3 se nahaja v Beli Krajini, v bližini ceste Metlika – Črnomelj. Je na robu travnika ob cesti za vasico Otok. Leta 1943 so zavezniške sile iz osvobojenega zemlja na letališču Otok prevzemale in od tu v bolnice z navedenimi letali prevažali ranjence. Ostarelo letalo zaveznikov DACOTA je vidno s ceste in lahko dostopno. Vojaška različica letala DC-3 je stalno na ogled, vendar notranjost letala ni dostopna. Zraven je možno tudi parkirati. Postavili so ga kot spomin belokranjskim in ostalim slovenskim zasilnim partizanskim letališčem v času bojev med drugo svetovno vojno.

     

SODELOVANJE Z OSTALIMI LOKALNIMI PONUDNIKI

 1. HIŠA VIN PEČARIČ

  V hiši vina Pečarič skrbijo za 20.000 trt in pridelujejo tako mirna kot peneča, tako bela kot rdeča, tako suha kot sladka vina. V urejenem degustacijskem prostoru vas popeljejo v njihovo vinsko zgodbo. Vino, belokranjska pogača, izbrane besede in pesmi, po želji pa še domače mesnine in sir so pravi sopotniki, ki vam predstavijo naš belokranjski svet.
 2. TURISTIČNA KMETIJA SIMONIČ DRAŠIČI

  Kmetija Simonič je družinska kmetija, ki prejme 50 gostov s široko ponudbo odličnih pristnih belokranjskih jedi, kot so med drugim tudi pečen jagenjček in odojek.
 3. ŠOLA BISTRA BUČA RADOVICA
       
  Na Radovici, že nekaj let deluje Osnovna šola Bistra buča, ki ima prostore v dvesto petdeset let stari stavbi. Učitelj Jože Matekovič ima ponarejeno diplomo, kar priznava, a mu tega ne morejo dokazati. S palico v roki zaigra šolsko uto na humorističen, zabaven a poučen način.

 

Poleg čebelarstva, pri nas doma domuje tudi glasba!

Ob prihodu na našo kmetijo vam posebno vzdušje pričara tudi eden od članov naše družine na prav poseben način. Miha, ki je vodja glasbene skupine Jackpot, vas pričaka v pristni belokranjski narodni noši, v rokah pa drži diatonično harmoniko, po domače »frajtonerico« ter zaigra za dobrodošlico in dobro počutje pri nas. Miha in prijatelji, sodelujejo pod imenom skupina Jackpot, igrajo pa na raznoraznih prireditvah (poroke, veselice, maturantski plesi, obletnice….) v glavnem tam,  kjer sta potrebna dobra glasba in nora zabava!

     

Vinomerski steljniki

Romarsko središče Tri Fare v Rosalnicah

Pri nas doma domuje tudi glasba!

Ponudba

 • Ogled čebelarstva
 • Degustacija čebeljih pridelkov
 • Nakup čebeljih pridelkov
 • Predlagamo in dogorimo obisk ostalih lokalnih ponudnikov
 • Po dogovoru vam uredimo tudi prenočišča in hrano
 • Apiterapija

Max število oseb: 50

Kontakt

Čebelarstvo Veselič
Jožef Veselič
Čurile 4a
8330 Metlika
GSM: +386 41 499 191
E: cebelarstvoveselic@gmail.com

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

ČEBELARSKA ZVEZA SLOVENIJE
BRDO 81225 LUKOVICA
Tajnica Čebelarske zveze Slovenije:

+386 1 72 96 102, +386 41 370 409
barbara.dimc@czs.si

Urednik revije Slovenski čebelar:

+386 1 72 96 114, +386 51 637 204
marko.borko@czs.si

Poslovna sekretarka Čebelarske zveze Slovenije:

+386 1 72 96 100, +386 41 337 854
ines.zunic@czs.si

Čebelarska knjižnica Janeza Goličnika:

+386 1 72 96 111 (vsak delovni četrtek med 13. in 17. uro)
cebelarskaknjiznica@czs.si

Tanja Arih Korošec, Aritours

+386 2 22 98 360
info@apiroutes.com

Darja Šolar, predsednica Sekcije za apiturizem

+386 40 759 357
darja.solar@gmail.com

Top