CERTIFICIRANI PONUDNIKI APITURIZMA IN ENI PRVIH CERTIFICIRANIH PONUDNIKOV OKUSOV ROGLE ZA VODENA DOŽIVETJA NA PODROČJU TURISTIČNE DESTINACIJE ROGLA – POHORJE. NAZIV VODENEGA DOŽIVETJA: OD ČEBELE DO MEDU.

EDINI V SLOVENIJI Z DVEMA NAJVIŠJIMA NAZIVOMA V ČEBELARSTVU
Naše čebelarstvo je edino v Sloveniji,ki združuje dva najvišja naziva, ki ju je bilo mogoče pridobiti v čebelarskem poklicu. To sta naziv Kvalificirani delavec v čebelarstvu – poklic čebelar, ki ga je pridobil oče Franc leta 1956, in naziv Čebelarski mojster, ki ga je pridobil sin Aleksander leta 2006. Tako z obširnim znanjem ohranjamo tradicijo in zagotavljamo kvaliteto čebeljih proizvodov na visokem strokovnem nivoju. O tem pričajo vsakoletna priznanja za kakovost, ki jih dobivamo na ocenjevanjih po Sloveniji.

OD MEDOV IN OSTALIH ČEBELJIH PRIDELKOV »NI DA NI«

Poleg šestih različnih vrst medu, kot so cvetlični, akacijev, kostanjev, lipov, gozdni in hojev med, pridobivamo še cvetni prah, matični mleček ter propolis, izdelujemo tinkturo propolis in mešanico medu, cvetnega prahu, tinkture propolis ter matičnega mlečka, ki jo imenujemo mešanica melamiks. V njej se dopolnjujejo blagodejni učinki posameznih sestavin. Pred nekaj leti smo začeli pridobivati med s sokom rdeče pese ter med s sokom aronije, ki vsebujeta veliko železa in antioksidante. Že nekaj let uspešno pripravljamo in prodajamo kremni namaz iz medu, bolj znan pod imenom kremni med. Kot novost na trgu pa ponujamo kremni namaz iz medu z okusom lešnika, vanilije in cimeta. V našem čebelarstvu pripravljamo tudi žganje z medom in medeni borovničevec.

»CVETNI PRAH, MED, MEDICA, JE ZA ČLOVEKA ŠPICA«
Tako je rekel naš ata Franc in s svojo visoko starostjo potrdil, da to resnično drži.

Smo ponosni prejemnik certificirane listine odličnosti na področju apiturizma v okviru slovenskih čebelarskih poti, s tremi čebelicami. Imamo CERTIFICIRANO APITERAPEVTKO, ki vam bo z veseljem predstavila pestro zakladnico čebeljih pridelkov. Lahko sprejmemo do 50 ljudi, dostop je omogočen tudi osebam na invalidskih vozičkih.

Predstavili vam bomo čebeljo družino in čebelarsko opremo. Poizkusili bost lahko vse naše medove, kremne namaze, medenjake in medeni liker.

POD ZELENO KONJIŠKO GORO, V OSRČJU ŠKALSKIH VINOGRADOV, LE STRELJAJ OD ŽIČKE KARTUZIJE, VAS PRIČAKUJEMO IN VABIMO V OBJEM ČEBELJE ZGODBE.

PONUDBA:

  • Ogled čebelarstva, čebelnjaka na domačem dvorišču
  • Predavanje o čebelarstvu, čebelah in čebeljih pridelkih, njihovi uporabi in shranjevanju
  • Degustacija različnih vrst medov, cvetnega prahu, kremnih medov različnih okusov, medenega likerja, medenjakov
  • Možnost nakupa čebeljih pridelkov in medenih izdelkov, medenih daril v embalaži, izdelkov iz čebeljega voska, medenega likerja,
  • Predstavitev apiturizma
  • Opazovalni panj na domačem dvorišču

ŠTEVILO OSEB: do 50, možnost do treh skupin dnevno

NAJPRIMERNEJŠI ČAS: od aprila do oktobra. Za manjše skupine je možen ogled tudi v hladnejših mesecih

OSTALA TURISTIČNA PONUDBA V KRAJU:

  • Voden ogled in degustacija v vinski kleti Zlatega griča
  • Voden ali samostojen ogled Žičke kartuzije
  • Voden ali samostojen ogled starega mestnega jedra Slovenskih Konjic
  • Ogled in degustacija v žganjekuhi Kašek v Žičah

NASTANITEV: v bližini termalno zdravilišče ali možnost najema sob v razpršenem hotelu v Slovenskih Konjicah

Kontakt:

Aleksander Žvikart
Mizarska cesta 21
3210 Slov. Konjice
GSM: +386 (0)41 548 135 (Aleksander)
GSM: +386 (0)41 856 172 (Sabina)
E: aleksander.zvikart@amis.net
E: aleksander.zvikart@t-2.net
S: www.cebelarstvo-zvikart.si
FB: https://www.facebook.com/CebelarstvoAleksanderZvikart

Top