Ekološko turistična kmetija Lešnik

Ekološko turistična kmetija Lešnik je prijazna do družin z otroki, ohranja tradicijo, ljudske običaje in ljudsko pesem. Ponuja apartma in sobe ter hrano najavljenim skupinam.
Kmetija leži na samem na ugodni nadmorski višini 700 m z lepim pogledom v dolino in bližnje hribe ter je dobro izhodišče za številne izlete, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo (možnost pristajanja na kmetiji) ter sankanje in smučanje. Je 5 km oddaljena iz Slovenj Gradca, 6 km od športnega letališča, 3 km od jahalnega kluba in 8 km od smučarskega centra Kope.

Kmetija Lešnik – pogled s češnje

Na kmetiji je bogata naravna in kulturna dediščina: zaščitena lipa in bodika, s skodljami pokrit kozolec toplar, lesena koča, kašča s prešo in mlinom, obnovljena kapelica iz 19. st., dva vodnjaka, etnološka zbirka, zeliščni vrt itd.. Na kmetiji je kmečki kamp, v okviru katerega so urejeni bivalni in družabni prostori na kozolcu: postelje ter možnost spanja tudi na senu ali »lupeju«, veliko platno za ogled filmov, urejena zbirka drevesnih vrst in kopalnice v bližini. Kot povsod v hiši je tudi tu prost dostop do interneta.

V novem objektu, ki je hkrati tudi prilagojen invalidom, so sodobno urejene sobe s kopalnicami in prostori za sprostitev z možnostjo uporabe finske, infra ali zeliščne savne.

Čebele in medoviti vrt

Novost je tudi popolnoma prenovljen čebelnjak, v katerem je prostora za 20 čebeljih družin. V oglednem panju lahko gostje spoznajo življenje družine, poskusijo pa lahko tudi domač med in medico. Na podstrešju čebelnjaka je urejena prijetna sobica za dva z možnostjo vdihavanja mamljivih zdravilnih arom čebeljih pridelkov. Pri počitku se lahko umirimo in prisluhnemo melodiji iz čebeljih panjev in uživamo ob prijetnem vonju po vosku, medu in čebelah. Blizu čebelnjaka je zeliščni vrt z označenimi imeni zelišč, v neposredni bližini pa medoviti vrt.

Na kmetiji je urejeno otroško igrišče, namizni tenis, odbojka; v hiši pa veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke. Posebnost kmetije je ohranjanje starih kmečkih iger iz lesa.

Na kmetiji je urejeno otroško igrišče, namizni tenis, odbojka; v hiši pa veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke. Posebnost kmetije je ohranjanje starih kmečkih iger iz lesa.

 

Kmetija Lešnik - peka kruha

Kmetija Lešnik – peka kruha

 

Poudarek na dobri domači hrani
Kmetijo odlikuje dobra ekološka, doma pridelana hrana s poudarkom na lokalni kulinariki. Imamo certifikat o ekološki pridelavi. Sami tudi meljemo žito in pečemo kruh.

 

Kmetija Lešnik - Andrej s frajtonarco

Kmetija Lešnik – Andrej s frajtonarco

 

 

 

Zanimivi podatki

 • Nadmorska višina: 700 m
 • Velikost kmetije: 24 ha
 • Informacije o obratovanju: 1. 1. – 31. 12.
 • Sobe: 2/2+2, 3/2, 1/3, 1/4
 • Apartmaji: 1/4 + 2
 • Ležišča na kozolcu: 25
 • Število sedežev – jedilnica: 30 + 20
 • Dostop z avtobusom: da
 • Lokacija: Koroška, okolica Slovenj Gradca

Ponudba

DOŽIVETJA:

 • dobro izhodišče za številne izlete, gorsko kolesarjenje, jadralno padalstvo (možnost pristajanja na kmetiji) ter sankanje in smučanje
 • bogata naravna in kulturna dediščina
 • urejeno otroško igrišče, namizni tenis, odbojka; v hiši pa veliko igrač, knjig in družabnih iger za otroke
 • Posebnost kmetije je ohranjanje starih kmečkih iger iz lesa.
 • Dobra ekološka, doma pridelana hrana s poudarkom na lokalni kulinariki.
 • Prostori za sprostitev s savnami..

Nastanitev: Da

Kontakt

TURISTIČNA KMETIJA LEŠNIK

Hartman – Javornik
Golavabuka 24
2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu

Tel: +0386 (0)2 88 53 601
GSM: +0386 (0)41 453 326
E: irma.javornik@guest.arnes.si
S: http://www.turisticnekmetije.si/lesnik

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top