Zelišča in čebelarstvo Kolarič

V naravi ima vsaka stvar svoj namen. Narava nam je dala vse, kar potrebujemo, in če želimo živeti v sožitju z njo, jo moramo spoštovati. Ohranjajmo jo čisto in ponudila nam bo darove, ki nam bodo pomagali ostati zdravi.

 

IMG_3410

Lepota neokrnjene narave

V našem ekološkem vrtu gojimo zelišča in čebelarimo. V našem vrtu raste okrog 250 vrst zdravilnih rastlin, med njimi je ogromno medovitih, tako da imajo čebele vse leto veliko možnosti nabiranja cvetnega prahu. Otočki cvetočih dišavnic se nastavljajo soncu in v vsakem se skriva snov za boljši in lepši dan. Rastline so lepo označene, na glinenih tablicah so zapisana njihova slovenska in latinska imena.

 

IMG_2373

Ekološki vrt

Pravo presenečenje pa se skriva dobesedno pod zeliščnim vrtom. Sredi vrta, od koder se ponuja lep pogled na okoliške bregače, se kot privid pojavi hišica kot iz pravljice. Čajnica, kakor pravimo zemljanki, vabi goste, da si jo ogledajo še od znotraj. V družbi kamnitega kamina, posušenih zelišč in čebeljih produktov stari les pripoveduje zgodbo o sožitju človeka in narave.

 

IMG_2454

Čajnica je zemljanka, ki vabi kar sama od sebe

Med rmanom, materino dušico in glogom vodi pot do čebelnjaka, ob katerem stoji še ličen muzejček, v katerem je na ogled oprema za čebelarjenje, kot so jo uporabljali naši predniki. Obiskovalci se lahko seznanijo s sodobnim načinom čebelarjenja, in tudi s tem, kako so čebelarili nekoč.

 

ANPL0152

Čebelnjak je tudi muzej

V čebelnjaku se lahko udobno namestite v pletene naslanjače, saj ni lepšega kot pod večer sesti v čebelnjak na robu gozda in vdihniti aromo voska, propolisa in medu. To ni le balzam za dušo, blagodejno vpliva tudi na telo.

 

ANPL0114a

Zdravilno vdihavanje arome voska, propolisa in medu za dušo in telo

Kakovost naše ponudbe potrjuje tudi certifikat odličnosti v apiturizmu, ki nam ga je podelila Čebelarska zveza Slovenije v letu 2013.

V svojem vrtu radi sprejmemo vse, ki jih zanima zdravo življenje, pa tudi tiste, ki bi si radi spočili oči in se naužili naravnih lepot in dobrot.

Ponudba

DOŽIVETJA:
• Ogled čebelarstva, sprehod po čebelarski učni poti
• Ogled muzeja čebelarske dediščine
• Nakup čebeljih pridelkov in izdelkov iz njih
• Strokovno vodenje
• Degustacije
• Naravoslovni dnevi za otroke
• Možnost najema lokalnega vodnika

št. oseb: 50 oseb
Nastanitev: Nastanitev je mogoča v bližini, pri lokalnih ponudnikih.

Kontakt

Zelišča in čebelarstvo Kolarič
Sv. Ana 30 a
2233 Sv. Ana
GSM: +0386 (0)41 242 926
GSM: +0386 (0)31 752 828
Tel: +0386 (0)2 703 22 84
E: joze.kolaric@gmail.com
S: www.cajnica.si
N 46.647829, E 15.840039

Pošlji povpraševanje

Ne odlašajte in si zagotovite termin še preden vas prehitijo drugi obiskovalci in preživite nepozabne trenutke v svetu čebel in njihovih izdelkov.

Povpraševanje

Top